به گزارش اخبار ساختمان، حمید رضا سهرابی، در نشست ویدئو کنفرانس و ارتباط تصویری از راه دور با مدیر و کارشناسان بنیاد مسکن شهرستان های فارس اظهار داشت: مقاومسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی یکی از طرحهای موفق نظام جمهوری اسلامی ایران بوده که هر ساله با قوت و قدرت در کشور ادامه پیدا کرده است.
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور افزود: حدود ۵۷ درصد از واحدهای مسکونی روستاها نیاز به مقاوم سازی برای کاهش خطر تخریب در حوادث طبیعی دارند از این رو افزایش سقف تسهیلات قرض الحسنه بهسازی و نوسازی امری ضروری است.
سهرابی در این نشست از راه دور از مقاوم بودن ۴۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی در کشور خبر داد و گفت: طرح مقاوم سازی مسکن روستایی سال ۱۳۸۴ در حالی کلید خورد که در کشور تنها هفت درصد واحدهای روستایی مقاوم بود.
مقاوم سازی بافت های فرسوده ضروری ترین اقدام در جهت توسعه روستایی
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه مقاوم سازی بافت های فرسوده ضروری ترین اقدام در جهت توسعه روستایی است گفت: بنیاد مسکن با اعطای تسهیلات دراین حوزه خوش درخشید و اقدامات اساسی برای مقاوم سازی بافت های فرسوده روستایی انجام داده است.
وی تشویق روستاییان به استقبال از تسهیلات مقاوم سازی را خواستار شد و گفت: توسعه مقاوم سازی بافت های فرسوده موضوعی است که در حوادث و زلزله های ویرانگر کارکرد آن بیشتر مشخص میشود، در اکثر زمین لرزه های بالای پنج ریشتر و حتی ۶ ریشتر که منجر به خسارت شده است بافت های بهسازی شده در روستاها کمترین آسیب را دیده اند و بنیاد مسکن دراین حوزه کارنامه درخشانی دارد.
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور خاطر نشان کرد: تسهیلات مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ در روستاهای کشور اجرایی شده و هم اکنون سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی با این سازو کار در مناطق روستایی ساخته میشود.
بیش از سه میلیون واحد مسکونی روستایی غیر مقاوم در کشور
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور از مقاوم سازی ۴۰۰ هزار مسکن روستایی در سال در کشور خبر داد و گفت: از ۵۰۳ میلیون واحد مسکن روستایی کشور بیش از سه میلیون واحد غیر مقاوم است.
سهرابی همچنین بر لزوم بررسی و رفع موانع موجود در مسکن محرومین، روان سازی اعطای تسهیلات روستایی، پرداخت کمک بلاعوض تاکید کرد و افزود: به ۸۰ درصد روستاهای کشور تاکنون تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده و در بحث مقاوم سازی روستاها نیز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ۴۳ درصد به افق ۷۰ درصد برنامه ریزی کرده است.
مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه تسهیلات مسکن روستایی افزایش یافته است افزود: این تسهیلات به صورت قرض الحسنه و با مدت زمان پرداخت ۱۵ ساله به متقاضیان پرداخت میشود.
سهرابی تصریح کرد: ۶۰ درصد از واحدهای مسکن روستایی کشور با وقوع کوچکترین زلزله و سیل تخریب میشوند و با وجود این آمار در صورت وقوع حادثه جان ۱۳ میلیون روستایی ساکن در روستاها به خطر میافتد. بنا بر این شتاب بخشیدن به اجرای طرح های توسعه روستایی و مقاوم سازی ضرورت دارد.
افزایش تسهیلات مسکن روستایی زمینه ساز تحول در توسعه روستایی
سهرابی مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور همچنین با بیان اینکه افزایش رقم تسهیلات مسکن روستایی از ۴۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان به تایید رسیده است افزود: استفاده از این تسهیلات میتواند زمینه ساز ایجاد تحول در ساخت مسکن و توسعه روستایی باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: با نظارت و فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیش از یک میلیون واحد مسکونی در شهرهای کوچک و روستاها مقاومسازی و بهسازی شدهاند، بر اساس طرح جامع مسکن، احداث سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی توسط بنیاد مسکن انجام میشود.
سهرابی با بیان اینکه احداث سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی بر اساس طرح جامع مسکن بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است گفت: بنیاد مسکن، متولی احداث مسکن در نقاط روستایی است و پایبندی به احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی چهره بسیاری از مناطق را متحول کرده است.
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه کشور ما در مسیر سانحه خیزی زلزله و حوادث دیگر قرار دارد به اجرای طرح بهسازی و مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی اشاره کرد و افزود: بعد از زلزله سال ۱۳۶۹ بم دولت به مقاوم سازی و بهسازی واحدهای روستایی همت گماشت و اجرای این طرح از سال ۷۴ آغاز و تا ۸۴ به طول انجامید. از سال ۸۴ تاکنون نیز طرح احداث مسکن روستایی اجرا شده است.
خبرگزاری ایرنا
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |